OM

Brasserie Godot ägs och drivs av Mattias Rosenbaum och Staffan Svederman. Vi utbildade oss till sommelierer 1998 och fann varandra i intresset för mat och vin. I över tjugosex år har vi arbetat tillsammans och startade Brasserie Godot 2001. Dessförinnan drev vi Paus Bar och Kök på Rörstrandsgatan och Carl Michael på Kungliga Djurgården. 

Brasserie Godot ligger på Östermalm i Stockholm. I den ljusa och luftiga lokalen med fönster mot Grev Turegatan och Linnégatan har vi 50 platser i matsalen och 35 i baren. Under sommarsäsongen öppnar vi även vår uteservering med ytterligare 50 platser. 

När du kommer till vår restaurang är det oss du möter, tillsammans med våra kunniga medarbetare, både på golvet och i köket. Slå dig gärna ner i baren medan vi förbereder ditt bord. Beställ en cocktail, en öl eller välj från vårt breda sortiment med vin – en lista med cirka 500 sorter som ständigt förnyas. I restaurangen serverar vi klassiker som moule marinière, steak frites och råbiff. Vi har även ett rikt utbud av skaldjur och sedan 2014 en mycket uppskattad veganmeny om tre rätter. 

Om du hellre vill sitta kvar i baren erbjuder vi smårätter och middagsalternativ från barmenyn, allt serverat med en stor portion kärlek. Vi ställer höga krav på våra råvaror, därför varierar menyn efter tillgång och säsong. 

Brasserie Godot har fått flera utmärkelser, bland annat Gulddraken i kategori mellanklass 2011.

Välkommen till Brasserie Godot!
Matte och Staffan


Ett geografiskt läge på fina gatan, ett koncept som varit detsamma sedan 2001, ett kök som vägrar sluta utvecklas och en huskonstnär som balanserar på den tunna gränsen mellan briljans och galenskap. Där har du Brasserie Godot i en mening. Ett stort plus i kanten får Godot också för sin veganska veckomeny, som med all önskvärd tydlighet bevisar att det går att äta lyxigt och gott utan animaliska råvaror.

— White Guide

Exotiska drinkar + modern miljö i rätt läge + klassisk fransk matlagning + frasiga pommes frites x kärlek = Brasserie Godot.

— Dagens Industri

En stram honnör för den franskinspirerade krogen på Östermalm som gör allting rätt – från atmosfär och betjäning till matlagning och priser.

— Dagens Nyheter


Varukorg