Mat & Vin

 

PLATEAU DELUX, för 2 personer. 1095 (måste förbeställas vi mail eller per telefon 48h före bokningsdagen)

4 *Ostron IDEALE no.3

Moules frites

Hel hummer, hel krabba, rökta räkor, havskräftor

Serveras med aioli, dijon majonnäs, rouille & smörstekt bröd

 

CÔTE DE BOEUF ca 1kg för 2 personer 895 (måste förbeställas vi mail eller per telefon 48h före bokningsdagen)

serveras med bönor, tomatsallad, bearnaise, rödvinsås, grillad citron & pommes frites

À LA CARTE

FÖRRÄTTER

Tomatsallad 98

Friterad citronrösti med rökt tångcaviar, vichyssoise kräm & gräslök 165

Rökt Chevré med rödbetor, brynt smör, honung, hasselnötter & tryffel 175

Fransk råbiff, dijon, kapris, cornichons & cognac serveras med pommes frites 165

Sniglar provençale 165

Anklever au torchon med sauternes gele, mandlar & rostad brioche 230

Tartar på kallrökt Fröjalax, forellrom, rättika & krispig lotusrot 195

Kalixlöjrom med smörstekt surdegsbröd, gräddfil & rödlök 285

Iberico Bellotta bog. med grillat surdegsbröd 205

Odlad Störrom 30g, smörstekt surdegsbröd, gräddfil & rödlök 495

SKALDJUR

Ostron IDEALE no.3 45kr/st

Kokt hummer från Maine, serveras med aioli, smörstekt toast & dijonvinegrette 235/450

Saffran, vitlök & fänkålsgratinerad Maine hummer, serveras med pommes frites 245/475

Rökta räkor med aioli & smörstekt surdegsbröd 75/hg

 

VEGANSK

Sotad misubakad fänkål med nattbakad kålrabbi, grillad kunsmussling, svampduxelle, svampconsumé & syrad morot

 

HUVUDRÄTTER

Bakad röding med palsternackspuré, grillad rotselleri, rimmad gruka, bovete & brynt smörsås

Pocherad torsk, smörad räkbuljong, friterat ägg, pepparrot & fänkål 335

Fransk råbiff, dijon, kapris, cornichons & cognac serveras med pommes frites 265

Mörbakad lammbringa med gremolatabönor, rotselleripuré, sotad lök & rödvinssås 310

Steak Frites 340

Grillad gödkalvsentrecote ”boulette d’avesnes” med sauterade bönor, bladsallad & pommes frites 335

 

DESSERTER

Petit choux med vit chokladkräm, lingonglass & rostad vit choklad 95

Chokladfondant med passionsfruktsorbet, saltrostade pekannötter, lönnsirap & kaffemaräng 105

Crème brûlée 98

Chokladmousse med apelsinkrokant 65

En kula sorbet eller glass 40

Chokladtryffel 37

Franska ostar 145

 

////////////////////////////////////////////

VEGANSK MENY 490

Friterad citronrösti med rökt tångcaviar, vichyssoise kräm & gräslök

Sotad misubakad fänkål med nattbakad kålrabbi, grillad kunsmussling, svampduxelle, svampconsumé & syrad morot

Chokladfondant med passionsfruktsorbet, saltrostade pekannötter, lönnsirap & kaffemaräng

 

TRERÄTTERS MENY 585 välj mellan

Rökt Chevré med rödbetor, brynt smör, honung, hasselnötter & tryffel

Sniglar Provençale

***

Bakad röding med palsternackspuré, grillad rotselleri, rimmad gruka, bovete & brynt smörsås

Grillad gödkalvsentrecote ”boulette d’avesnes” med sauterade bönor, bladsallad och pommes frites

***

Crème brûlée

Petit choux med vit chokladkräm, lingonglass & rostad vit choklad

 

////////////

FÖR AKTUELL VINLISTA, VÄNLIGEN KONTAKTA OSS FÖR PDF.